Koi Snack

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Alkote zijderupsen 1.5Kg
  Aanbiedingsprijs € 22,72 Normale prijs € 22,95
 2. Alkote zijderupsen 300gram
  Aanbiedingsprijs € 9,69 Normale prijs € 9,79
 3. Alkote Gammarus
  Aanbiedingsprijs € 7,42 Normale prijs € 7,49
 4. Alkote Hanzam (handtam)
  Aanbiedingsprijs € 7,42 Normale prijs € 7,49
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

 

Koi handtam maken

 

Wat is er nou leuker dan een koi die uit je hand komt eten? Maar hoe krijg je het nou voor elkaar om dit te bereiken? Ten eerste heb je vooral geduld nodig, maar daarnaast zijn er wel enkele tips om dit proces makkelijker te maken. Voer bijvoorbeeld altijd op dezelfde tijdstippen vanaf dezelfde plek. De koi zullen dan vrij vlot in de gaten hebben wanneer je gaat komen en zelfs al liggen te wachten. Ga vooral ook rustig bij de vijver zitten en beweeg je hand kalm door het water. Laat elke keer een paar korrels voer los terwijl je dit doet, de meest nieuwsgierige vissen (meestal de Chagoi en Soragoi) zullen dan al sneller dichterbij gaan komen, de rest volgt dan vaak later vanzelf. Uiteraard werkt dit nog beter als je een sterk geurende voersoort of snack (zoals Alkote Hanzam) gebruikt, dat onweerstaanbaar is voor uw koi.

 

 

Koisnacks en extraatjes, aanvulling op het basisvoer

 

Tijdens de zomermaanden, bij watertemperaturen vanaf ongeveer 15 graden, is het ook zeer leuk om uw Koi een extra snack aan te bieden, zoals Zijderupsen of Gammarus, of kies voor Hanzam, een bijzonder smakelijk tablet dat zich perfect leent om uw Koi uit de hand te laten eten. Dit is een groot, drijvend tablet dat in het water niet direct uit elkaar valt, waardoor het gemakkelijk is om in de hand te houden en zo de koi naar u toe te lokken. Daarnaast zijn ook zijderupsen een geliefde snack bij koi, ideaal als aanvulling op het gebruikelijke hoofdvoer. Of kies voor gammarus, met een hoog caroteengehalte dat de intense kleur van uw vis ondersteund, dit is, net als de gammarus, een mooie natuurlijke aanvulling op het gebruikelijke hoofdvoer.

 

 

Natuurvoer

 

Naast het reguliere voer, is het aan te raden om uw koi daarnaast ook natuurvoer te voeren. Op deze manier krijgt uw Koi veel variatie en kan uw vis optimaal gebruik maken van alle benodigde voedingsstoffen. Aan het natuurlijke voer is niets toegevoegd, het is gedroogd en heeft daarmee de natuurlijke eiwitten en vetten behouden. U zult zien dat uw koi zeer bij zijn met de afwisseling in hun dieet. 

Temperatuur en hoeveelheid


 
Uiteraard blijft het belangrijk om een goed basis-koivoer aan te bieden aan uw Koi, waarbij de hoeveelheid en de variant afgestemd dient te zijn op de seizoenen en watertemperaturen. Voer nooit meer dan uw koi in enkele minuten eten. Let daarnaast op de watertemperatuur. De snacks, zoals de hanzamzijderupsen en gammarus, zijn (door het hoge eiwitgehalte) geschikt om te voeren tijdens de zomermaanden, bij watertemperaturen vanaf 15 graden.

 

 

is verkrijgbaar via de webwinkel Dierect.nlAlkote.nl en Koivoer.shop