Koivoer

  • Kweekvoer

  • Koivoer winter

  • Koivoer Zomer

  • Koivoer Lente & Herfst

  • Koivoer All Season

  • Tosaivoer

Zomer koivoer

De zomer is een uiterst geschikte periode om extra aandacht te besteden aan de kleur en groei van uw Koi. Tijden deze periode is de stofwisseling optimaal en kunnen uw vissen de voedingsstoffen beter opnemen. Bij een watertemperatuur vanaf 15 graden kunt u door het kleurversterkende hoofdvoer Spirulina de natuurlijke kleuren van uw vissen ondersteunen zonder de witte tinten te beïnvloeden. Of u kiest voor Grower Complete, een hoogwaardig groeivoer dat een goede, slanke groei bevordert en de algehele conditie verbetert. Voor beide voeren geldt echter dat er zeer sterkt wordt aangeraden dit uitsluitend tijdens de zomermaanden aan te bieden. Tijdens de zomermaanden is het ook zeer leuk om uw Koi een extra snack aan te bieden, zoals Zijderupsen of Gammarus, of kies voor Hanzam, een bijzonder smakelijk tablet dat zich perfect leent om uw Koi uit de hand te voeren.

All Season en Lente Herfst

Tijdens de maanden dat het water een temperatuur van 8 graden of meer bereikt, kunt u het All Season voer van Alkote aanbieden, dit voer is er zowel in drijvende, als in zinkende variant. Dit is een zeer compleet voer, uitgebalanceerd om een optimale verhouding om de natuurlijke kleurontwikkeling te ondersteunen, een hogere weerstand en een topconditie op te bouwen. In de herfst en zomer helpt het uw Koi om de energievoorraad op peil te houden en tijdens de zomer zorgt het All Season voer voor een mooie gelijkmatige groei. Uw vissen krijgen op deze manier alle benodigde voedingsstoffen binnen. Of u kiest voor Profi Mix, een energierijk voer dat vooral geschikt is voor de periode voor of na de winterrust, om extra energiereserves op te bouwen. Op het moment dat het koude water de stofwisseling en spijsvertering van de vissen vertraagt, kunt u ook kiezen voor het lichtverteerbare, enkelvoudige Wheatgerm, dat geen verdere kleurtoevoegingen bevat.

Tosai Kweek Grower

Als uw Koi heeft gepaaid en er volgt kuit, wat dan? Als u de eitjes heeft overgeplaatst naar een aparte bak waar ze uit kunnen komen en waar u de visjes kunt opkweken, is het belangrijk dat ze een voer krijgen dat voldoende eiwitten en andere voedingsstoffen bevat, dat zorgt dat de groei zo gelijkmatig mogelijk verloopt.

Speciaal voor de kweek van uw Tosai heeft Alkote Granulat Ex in het assortiment, met een korrelgrootte variërend tussen de 0,2-1,5 mm. Dit ondersteund uw baby-koi optimaal.

Ook in het assortiment van Alkote is het smaakvolle basis-groeivoer Prime, dat de groei van uw vis ondersteunt. Gedurende een korte periode tijdens de zomer, kunt u er ook voor kiezen om tijdelijk extra nadruk te leggen op de groei van uw Koi. Voor deze groeiboost kiest u Profi Power, een energierijk prestatievoer. Dit voer is niet geschikt om continu te voeren.

Winter koivoer


Het Winterkoivoer van Alkote is speciaal ontwikkeld om te voeren bij lage watertemperaturen (vanaf 6 graden). Dit zinkende voer vergemakkelijkt de voedselopname op het moment dat de vissen zich al onderin de vijver bevinden, maar nog wel actief zijn. Dit licht verteerbare voer is zeer geschikt om aan te bieden tijdens de periode dat de spijsvertering van de vissen is vertraagd.

is verkrijgbaar via de webwinkel Dierect.nl, Alkote.nl en Koivoer.shop.