Steurvoer

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

steuren

De steur in uw vijver

 

De steur is een prachtige en dus ook zeer populaire vis. Je ziet ze dan ook steeds vaker in de vijver van liefhebbers zwemmen. De vijver dient uiteraard groot genoeg te zijn en er dient rekening te worden gehouden met het feit dat een steur minder wendbaar is. Daarnaast is het zuurstofgehalte belangrijk, hier is de steur zeer gevoelig voor. Bijvoorbeeld bij onweer gaat het nog wel eens mis, dan veranderd de luchtdruk en neemt het zuurstofgehalte in de vijver af, blijf hier dus alert op en zorg voor voldoende beluchting van u vijver. Een steur zwemt vaak samen met andere soorten in de vijver, let bij eventuele behandeling, verandering en bij het voeren goed op: de steur is slecht bestand tegen medicijnen die afgestemd zijn op andere vissoorten en heeft andere behoeftes dan bijvoorbeeld koi. 

 

 

Goed steurvoer, goede prijs

 

Het is dan ook van belang dat deze mooie vissoort een goede voeding krijgt, dat aan hun wensen tegemoetkomt. De steur heeft zijn bek aan de onderkant zitten, daarom is het belangrijk dat er zinkend voer wordt aangeboden. Alkote heeft dan ook een steurvoer ontwikkeld, dat speciaal op de behoefte van de steur is afgestemd, maar ook rekening houdt met uw portemonnee. De gezondheid en weerstand van uw steur worden met dit voer optimaal ondersteund. Het steurvoer van Alkote is verkrijgbaar in drie korrelgroottes (3 mm,6 mm en 8 mm, de 8 mm steurvoer is alleen verkrijgbaar in 25 kilo), waardoor zowel grotere als kleinere steuren het gemakkelijk kunnen eten.

 

 

Samenstelling Alkote steurvoer

steur

 

Uiteraard is het steurvoer van Alkote zinkend, maar ook licht verteerbaar voor een goede opname van de voedingsstoffen door de steur. De samenstelling van het voer komt tegemoet aan de hoge energiebehoefte van de steur, die gewend is om het voedsel van de bodem te halen. Het voer bestaat uit hoogwaardig vismeel, plantaardige eiwitten en visolie, waardoor het goed verteerbaar is en het de waterbelasting verminderd. Door de sterke geur is het gemakkelijk om te vinden voor de steur. 

 

 

Juiste hoeveelheid 

 

Ook voor de steur is het belangrijk dat er niet te veel of te weinig gevoerd wordt. Het beste is, om het voer ook op meerdere momenten per dag (bijvoorbeeld 3x daags) aan te bieden. Ook hier is de stelregel dat het voer binnen enkele minuten gegeten wordt. Omdat een steur vaak samen met andere vissen gehouden wordt, bestaat de kans, dat de andere vissen het steurvoer ook eten, waardoor er minder overblijft voor de steur. Let dus goed op, dat uw steur de hoeveelheid voeding binnenkrijgt die nodig is!  

Omdat een steur het gehele jaar actief is, moet er ook in de winterperiode gevoerd worden (vanaf een watertemperatuur van 5 graden), schroef dan wel de frequentie terug naar ongeveer één keer per week.

 

 

is verkrijgbaar via de webwinkel Dierect.nl, Alkote.nl en Koivoer.shop